top of page
Ara

4 Öneri

Güncelleme tarihi: 25 Eyl 2018

Hayatından daha fazlasını istiyorsun, her gün daha kolay geçsin, huzurlu olsun, hayat konforun her geçen gün artsın. (Konfor da ne? Sadece verdiğinin karşılığını almak bile yeter sana). Daha çok gezmek, eğlenmek, daha fazla para kazanmak, işinde hedeflerine ulaşmak ve ilişkilerinde rahat olmak istiyorsun. Kısaca hayatını olduğu halinden daha iyi hale getirmeyi istiyorsun. Bununla ilgili yüzlerce kitap, eğitim, teknik ve strateji etrafında seni oradan oraya çekiştiriyor. Seni değiştireceğini söyleyen bir sürü söylemle heyecanlanıyorsun. İşte "istediğin şimdi olacak" diye ümitleniyorsun. Öte yandan tüm bunların içinde nerden başlayacağını bilemiyor ve hatta kaybolmuş hissediyorsun.


Bu noktada sana başlangıç için 4 etkili davranış önerim var. İşte ilk 4:


1) Senin için doğru olan insanlarla birlikte ol!

Rahatsız edici ve yıkıcı davranışlara sahip olan ve hayatını daha fazla yapma çabalarını desteklemeyen etrafında kim varsa onlardan uzak dur. İddialı mı? Evet. Zor mu? Evet! Kendini pozitif, akıllı, ileri görüşlü, cesaret verici, açık fikirli, sağlıklı, meraklı ve sevgi dolu insanlarla kuşatmak için ne gerekiyorsa da yap. Bu noktada elalemi yönetmen koltuğundan kaldırman ve o koltuğa kendin oturman önemli! Hem de havalı havalı.

Araştırmalara göre haftalık olarak zamanın çoğunu geçirdiğin 5 kişinin ortalaması seni oluşturuyormuş. O zaman soru: Senin 5'inde kimler var?


2) Herkes kendine özel, başkalarının çözümleri onların çözümleridir!

Sana hazır reçetelerle sunulan her neyi yaparsan etkisi kısa sürer. Bir anda dünyayı değiştirmiş gibi hissedersin. Her şey hallolmuştur. Güçlüsündür! Kendini aslan zanneden kedi misali cesur kararlar alırsın! Sonra bi de bakarsın ki.... Boşa zaman, boşa para. En önemlisi de boşa hayat! Hep hatırla, senin çözümün sen de. Onu bulmak için sana çok şey vaat eden ve hatta senin hayatını "ben" değiştiririm" diyenlere dikkat et!


3) Önce kendine dürüst ol

Pek çok insan (özellikle acı çekerken) kendine karşı dürüst ol(a)maz. Kendine farketmeden yalan söyler, çünkü ne yapacağını bilemez. Oysa hayatını bu noktada daha iyi hale getirmek için ne yapacağını bilmesi gerekmiyordur! Bu cümle derin ama konumuz şimdi o değil.

Konumuz dürüst olmak, ama önce kendine!


Eğer kırgın ve üzgünsen; dürüst ol. Öfkeliysen, dürüst ol. Aşırı kiloluysan dürüst ol. Herhangi bir konuda becerin yoksa bunu kabul et, dürüst ol. Bazı yeteneklerde olağanüstü isen, bunu da fark et ve dürüst ol. Eğer güzelsen ya da çirkinsen; dürüst ol. Kendini yalnız hissediyorsan, dürüst ol. Desteğinin olmadığını düşünüyorsan dürüst ol. Eğer enerjin yoksa dürüst ol. Yeterince egzersiz yapmıyorsan dürüst ol. İstemediğin bir hayatın içinde mutluymuş numarası yapıyorsan, dürüst ol....


Yani aslında olduğun andaki durumuna karşı dürüst ol! MIŞ gibi yaşama!


Eğer bunu yapmazsan bir ormanda pusulası kaybolmuş biri gibi öylece kalakalırsın! Aklında olsun.


3) Sözünü Tut

Öncelikle yapacağım dediğin ve gerçekleştirmek için (önce kendine) verdiğin her sözü mutlaka yerine getir. Bu, yani taahhüt vermek, başarmanın ve hedeflere ulaşmanın en önemli yollarından biri. Gerçekte yine basit ama gerçekleştiremediğin her sözde kısır döngü yavaşça seni sarmaya başlar. Yapamadığın için ilerleyemez, ilerleyemediğin için yapamazsınız. O zaman şimdi yapmak istediğin neyse bul ve yapacağına dair önce kendine söz ver. İsteğinin çok büyük olması gerekmiyor. Aslında önce basitinden başlamakta yararlı olabilir. Örneğin sabahları yürüyüş yapmayı hedeflediğini ama bir türlü başlayamadığını varsayalım. Yarın sabah bu yürüyüşü yapmaya dair kendine söz verir misin? Ya da başka bir şey.


Bunu düşün... Zihnin alışkanlıklarını değiştirmek için ısrarcı ve kararlı olmalısın. Ve bil ki; başladığında bitirirsin!





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

EĞER

Eğer, bütün etrafındakiler panik içine düştüğü Ve bunun sebebini senden bildikleri zaman Sen başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen; Eğer sana kimse güvenmezken sen kendine güvenir Ve onların

SEN HİÇ

Sen hiç artık insanca yaşamak isterken bir o kadar da "yorgunum artık yeter" diye avaz avaz bağırdın mı? Sen hiç kardeş gibi, insan gibi sevdiğin ve inandığın birinin yıllarca yüzüne gülüp arkanda bıç

Tek Kelimelik Cümle?

Kirpiklerini usulca çıkardı. Dudaklarını sildi sanki dudakları sibop kapağı açılmış lastik gibi oluverdi. Henüz prizini almamış beton kılıklı fondötenini sildi. Aynaya baktı. Ne şekilsiz ne biçimsiz g

bottom of page